Flottielje zeilen met BQYachting

Flottielje zeilen

De vrijheid van een eigen jacht, gecombineerd met de expertise van de flottieljeleiding en de gezelligheid van een groep. Hulp wanneer het nodig is, privacy wanneer daar behoefte aan is en samen eindeloos genieten.

In een flottielje vaar je op je eigen jacht, samen met andere zeiljachten, een prachtige route onder begeleiding van een moederschip. Dit moederschip wordt gevaren door een ervaren flottieljeleider, die elke ochtend een briefing zal geven over de te varen route en ondersteuning biedt waar nodig.Waarom meevaren met een flottielje?

 • Begeleiding en kennis van een flottieljeleider die het gebied kent als z’n broekzak.
 • Elke ochtend een briefing met o.a. de weersvoorspelling, mooie plekken en eventuele gevaren onderweg.
 • Ondersteuning bij problemen (in de breedste zin van het woord).
 • Gezelligheid van de mede-flottieljeboten.
 • Zeer geschikt voor kinderen: zij zien dagelijks hun nieuwe vrienden terug.
 • Een eigen jacht, dus alle privacy en vrijheid.Wat moet je kunnen of heb je nodig om mee te varen in een flottielje?

 • Je moet je eigen zeiljacht kunnen varen, eventueel hulp nodig bij aanmeren of wegvaren.
 • Een vaarbewijs is vaak verplicht en anders sterk aan te raden.
 • In Kroatië heb je ook een marifoon certificaat nodig.
 • Vertrouwen in jezelf als schipper en je bemanning als crew is nodig. Je bent op het water toch op deze samenstelling aangewezen.
 • Je hoeft niet perse te kunnen navigeren, maar het is wel handig om te kunnen. De flottieljeleider zet elke morgen de koers uit, maar raak je van de koers af, moet je er wel weer terug op kunnen komen.
 • Voor het flottielje vanuit Lavrio in juli gelden extra voorwaarden.Meevaren met een flottielje?

Je kunt elk gewenst zeiljacht huren bij BQ Yachting en vervolgens sluit je voor €195 per week aan bij een van onze eigen flottieljes in Griekenland. In Kroatië en Italië kost het meevaren in een flottielje €250 per week. Twijfel je over je ervaring als schipper? Neem dan gerust contact met ons op. Er is altijd iets te regelen!

Heb je weinig ervaring met zeilen of heb je gewoon graag wat extra hulp aan boord? Bij BQ Yachting kan je een Nederlandstalige schipper inhuren. Deze kan je alles leren over het zeilen, of je gewoon bijstaan en wat werk en verantwoording uit handen nemen.Schipper

De vrijheid van een eigen jacht, gecombineerd met de expertise van de flottieljeleiding en de gezelligheid van een groep. Hulp wanneer het nodig is, privacy wanneer daar behoefte aan is en samen eindeloos genieten.

Flottielje

Wil je de eerste dag (of dagen) weer even op weg worden geholpen? Of vind je het gewoon prettig om de eerste dag het vertrouwen terug te krijgen samen met een ervaren schipper?

instructie dag

Liever al helemaal voorbereid aan de vakantie beginnen? Dan kan een cursus van te voren zeker uitkomst bieden.

ZeilcursusHeb je weinig ervaring met zeilen of heb je gewoon graag wat extra hulp aan boord? Bij BQ Yachting kan je een Nederlandstalige schipper inhuren. Deze kan je alles leren over het zeilen, of je gewoon bijstaan en wat werk en verantwoording uit handen nemen.

Wanneer je een schipper inhuurt, slaapt deze gewoonlijk ook op het zeiljacht. Natuurlijk kan hij of zij ook aan wal slapen, maar dan komen daar wel extra kosten voor bij. Wanneer een schipper niet aan boord slaapt, ben je 's nachts zelf verantwoordelijk voor het jacht. Wanneer bijvoorbeeld de wind opsteekt of het anker gaat krabben, is het eigenlijk wel prettig als de schipper in de buurt is.

Je bent er natuurlijk helemaal vrij in om te bepalen of de schipper met jullie mee eet, of dat hij alleen eet. Ook kan de schipper het zeiljacht in principe alleen zeilen, maar helpen met zeilen is altijd mogelijk. De schipper leert je graag van alles en wie weet kun je na een week wel helemaal zelf het jacht varen. Schippers kosten de eerste week €895. Voor elke opvolgende week betaal je €495. Vaar je mee in een flottielje, dan kan de schipper op het moederschip slapen waardoor jullie in de avond en de ochtend alle privacy hebben. Een week een schipper inhuren kost dan € 995.

Zeil mee in een van onze flottieljes!

Flottielje zeilen betekent:

 • Meeprofiteren van de kennis van de flottieljeleider: zowel het vaargebied als het zeilen, navigeren en manoeuvreren.
 • Vrijheid en privacy van het zeilen op een eigen schip.
 • Gezelligheid! Kinderen zien elke avond hun leeftijdsgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes weer terug.

Flottielje begeleiding kost € 195 per week.

Wil je de eerste dag (of dagen) weer even op weg worden geholpen? Of vind je het gewoon prettig om de eerste dag het vertrouwen terug te krijgen samen met een ervaren schipper?

Boek dan een instructiedag. Een ervaren (Nederlandse) schipper van BQ Yachting zeilt dan met je mee. De schipper neemt dan dus niet alles van je over, maar helpt waar nodig en geeft handige tips. Je kunt natuurlijk zelf aangeven waarbij je graag extra instructie wil. Een instructiedag kost € 175 per dag indien er een schipper ter plaatse is.

Liever al helemaal voorbereid aan de vakantie beginnen? Dan kan een cursus van te voren zeker uitkomst bieden.

Dit is geen cursus in een Valkje in Friesland, maar een echte cursus op locatie (Athene), op een modern zeiljacht. Je leert onder andere motor-manoeuvreren, aanleggen op anker, navigeren, zeil reven en zeil zetten. De cursussen duren 3,5 dagen, kosten €650 pp en zijn inclusief vliegticket, het jacht, overnachtingen aan boord, de boordkas, de instructeur, ontbijt en lunch aan boord en natuurlijk de cursus. De enige bijkomende kosten zijn: vervoer naar de haven en avondeten. Drie dagen zeilen in Griekenland en terugkomen als een ervaren schipper: win-winsituatie! Data 2019: 11 - 14 mei en 14 - 18 mei

Cursussen kunnen uiteraard ook in Nederland gegeven worden. Neem dan even contact op voor de mogelijkheden! 

Flottielje zeilen data 2020 (zie beneden voor 2019)

Griekenland
Athene, Saronische Golf 1 week 18 april, 25 april, 2 mei, 9 mei, 30 mei, 6 juni, 13 juni, 20 juni, 27 juni, 4 juli, 11 juli, 18 juli, 25 juli, 1 augustus, 8 augustus, 15 augustus, 22 augustus, 29 augustus, 5 september, 12 september, 19 september
Athene, Argo - Saronische Golf 2 weken 11 juli, 18 juli, 25 juli, 1 augustus, 8 augustus, 15 augustus
Cycladen vanuit Athene 2 weken 16 mei
Athene – Kos (one way) 1 week 26 september
Corfu 1 week 18 juli, 8 augustus
Corfu 2 weken 25 juli
Kos 1 week 17 oktober
Kos 2 weken 3 oktober
Lefkas, Ionische zee 1 week 11 juli, 25 juli, 1 augustus, 8 augustus. Vanaf Corfu 18 juli en 8 augustus
Lefkas, Ionische zee 2 weken 18 juli, vanaf Lefkas. 25 juli vanaf Corfu
Cycladen vanuit Athene 3 weken 18 juli
Sporaden 2 weken 18 juli
Kos - Athene (one way) 2 weken n.n.b.
Kroatië    
Biograd, watervallen route 1 week 18 juli, 1 augustus
Biograd, Kornatie 1 week 25 juli, 8 augustus
Split 2 weken 18 juli

 

Flottielje zeilen data 2019

Griekenland
Athene – Kos, via Cycladen 1 week 28 september
Kos 1 week en 2 weken 5 oktober - 19 oktober (2 weken), 19 – 25 oktober (1 week)
Kos - Athene 2 weken 26 oktober

Cursus voorbereiding flottielje zeilen:
Zaterdag ochtend 11 mei - dinsdag avond 14 mei
Dinsdag avond 14 mei - zaterdag middag 18 mei
Nog even een stukje zekerheid inbouwen, voordat je zelf met een gerust hart de Griekse zee op gaat? Kom naar een van onze cursussen ter voorbereiding op een flottielje! In 3,5 dag word je klaargestoomd om helemaal zelfstandig mee te varen in een van onze flottieljes op een eigen jacht. De kosten hiervoor, inclusief vliegtickets, alle instructie, het jacht en de boordkas, bedragen €650 per persoon. Het enige wat er nog bij komt is de transfer van de luchthaven (€6 voor een busticket) en het eten ‘s avonds (gemiddeld zo’n €15).

Voorbeeldroutes

Benieuwd hoe zo’n vaarroute van een flottielje in Griekenland eruit kan zien? Hieronder vind je enkele voorbeeldroutes om alvast in de stemming te komen.

Argolische-Saronische Golf

1 week

2 weken

Sporaden

1 week

2 weken

Ionische zee

1 week

2 weken 

Cyclades

2 weken

Dodecanesos

1 week

2 WEKEN

 Volg ons!

@bqyachting

Like ons!

Wacht niet.
Begin met genieten.

Boek nu!


Wij zeilen!
Neem contact met ons op

info@bqyachting.com
Duinrugstraat 47 1361 BD Almere
036 8483 482