.

Groepsreizen

Een bedrijfsuitje, familiereis of lustrumvakantie; hoe vier je dit beter dan met z’n allen op luxe zeiljachten in de zon op de Middellandse Zee? Bouw een vlot van jullie jachten in een mooie baai of doe een wedstrijdje om een onbewoond eiland heen. Geniet van de vrijheid van eigen vloot en vooral van elkaar.

Zeilen staat voor ontspanning, samenwerking, vertrouwen en plezier en is daardoor een geweldige keuze voor een groepsreis. Niet alleen bedrijven, maar ook families, vrienden, verenigingen of teams: iedereen is welkom bij BQ Yachting. Wij bieden op maat gemaakte (geheel verzorgde) groepsreizen aan, die niet snel vergeten zullen worden.Bedrijfsuitje


Over teambuilding gesproken… Samen zeilen is dé gelegenheid om op een ontspannen manier de teamspirit naar een nog hoger niveau te tillen. Kom langs met je leukste collega’s om de zomer te vieren of beloon je werknemers door een zeilincentive aan te bieden. Ook als er tijdens de reis moet kunnen worden vergaderd of er meetings gehouden worden, weten wij de juiste locaties te regelen. Andere ideeën? Er kan altijd meer dan je denkt.Boek nu!

Familievakantie


Een speciale verjaardag, huwelijksfeest, jubileum, mijlpaal of iets anders bijzonders te vieren met je familie? Wat is er nou leuker, dan met z’n allen lekker te gaan zeilen? Voor iedereen is er wel iets te doen: de één kan heerlijk relaxen aan boord, de ander actief zeilen, zwemmen, barbecueën, vissen, snorkelen of gewoon lekker van de zon genieten. Eén ding is zeker, en dat is dat niemand zich zal vervelen en na een weekend het idee heeft dat hij twee weken weg is geweest.

Boek nu!

Lustrumreis


Hoe leuk is het om met je eigen club mensen te gaan zeilen? Of het nou een jaarclub, sportteam, kookclub of dispuut is: eens in de zo veel tijd moet je gewoon met z’n allen iets bijzonders doen. Om te vieren dat je elkaar hebt en vooral om samen van het leven te genieten. En laat dat nou nét allemaal heel goed samengaan met een zeilvakantie bij BQ Yachting.

Boek nu!De organisatie van een groepsreis

Wanneer jou de taak is toebedeeld om een reis te organiseren voor een grote groep, kan het lastig zijn om te vinden waar je moet beginnen. Wanneer je wilt gaan zeilen in de Middellandse Zee, zit het begin in elk geval goed: je hebt ons gevonden. Wij helpen namelijk graag met het realiseren van jullie droomreis en kunnen je zeker helpen. Een kleine uitleg van wat er geregeld moet worden en hoe dat in zijn werk gaat.

Voor vertrek

De organisatie voor een zeiltrip naar de Middellandse Zee wordt volledig voor je uit handen genomen. Als je dat wilt natuurlijk. In principe kunnen wij alles regelen: de vliegtickets, vervoer van de luchthaven naar de jachthaven per touringcar met airco, het inhuren van de zeiljachten en - indien nodig – schippers en hostessen aan boord. Dus tot je op de plaats van bestemming aankomt, hoef je helemaal nergens aan te denken. Meedenken mag natuurlijk altijd. 
Voor elke groep zijn er weer andere wensen, dus wij hebben graag in het begin goed contact om deze wensen door te spreken. Hoe groot is het budget? Welke bestemming heeft de voorkeur? Hoeveel dagen willen jullie gaan? Is er een speciaal thema aan de reis? Zijn er deelnemers al eens eerder op deze locatie geweest?

Daarnaast zijn er een aantal extra dingen waar wij je graag bij helpen met de organisatie. Wil je bijvoorbeeld vlaggen laten maken die op de zeiljachten opgehangen worden? Of misschien in de busreis naar de jachthaven een korte sight-seeing? Wij kunnen alles organiseren voor jouw reisgezelschap, dus laat je wensen vooral horen!

Enkele voorbeelden van extra's die we zouden kunnen organiseren, waar de reis ook heen gaat:

Voor elke reis proberen wij zo veel mogelijk gelijke zeiljachten te huren. Dit doen we, zodat alle deelnemers gelijkwaardig worden behandeld en iedereen evenveel ruimte heeft aan boord. De jachten zijn allemaal ongeveer 50ft en hebben slaapplek voor 10 personen. Twee personen per slaapcabine gemiddeld. 
Alle jachten zijn voorzien van meerdere 'natte cellen' (badkamertjes met douche en toilet), een douche op het achterdek, een zwemladder en vele andere gemakken om een verblijf aan boord compleet te maken.

Tijdens de reis

Tijdens de zeiltrip hoef je eigenlijk nergens zelf aan te denken. Je wordt ontvangen met een lunch op het strand. En je merkt meteen dat een goede voorbereiding het belangrijkst is. Dit wordt een ultiem ontspannen trip. De hostessen zorgen voor boodschappen en verse koffie in de morgen, bereiden de lunch en houden het jacht schoon. De schippers, of de bemanning zelf, vaart het zeiljacht langs de van te voren bepaalde route - natuurlijk wel afhankelijk van de wind. Tussendoor nog even het anker laten zakken om te zwemmen, met alle jachten bij elkaar. Aangekomen op de nieuwe bestemming is er tijd voor een borrel - natuurlijk door de hostessen al klaargemaakt - en rond Mediterrane tijd gaan we uit eten, vaak aan de boulevard of in een van de pittoreske straatjes. Het eten betalen wij, hier hoef je dus ook nergens over na te denken. Na het eten is er tijd en ruimte om nog een bar op te zoeken of een koud biertje in de kuip van je zeiljacht te drinken. Of allebei natuurlijk.

Na de reis

Wanneer jullie weer veilig en voldaan in het vliegtuig terug zitten, ruimen wij op. In de week na de zeiltrip, krijgen jullie een aandenken van het event zodat jullie nog even extra na kunnen genieten.

Heb je nog vragen of wil je meteen beginnen met het plannen van je reis? Bel ons direct en wij zullen je graag verder helpen. 036 8483482

Wat zijn de opties?

Iedereen zou het eigenlijk wel willen – zo’n zeilvakantie in de zon tussen de dolfijnen - maar velen denken er niet de kwaliteiten of mogelijkheden voor te hebben. Nergens voor nodig, iedereen kan namelijk zeilen met BQ Yachting. Heel globaal organiseren wij groepsreizen dan ook op twee manieren.

Als er gekozen wordt voor optie 2 (eigen schippers), dan zal er een extra jacht van ons meevaren als begeleiding, met hierop twee schippers van BQ Yachting om jullie de mooiste plekken van het vaargebied te laten zien. We varen dan dus in flottieljevorm, met elke ochtend een briefing en een moederschip ter ondersteuning. Ook zorgen wij ervoor dat de restaurants op de hoogte zijn van jullie komst en dat alles wordt geregeld in de havens.

Benieuwd hoe zo’n reis eruit kan zien?

Groepen zijn altijd maatwerk. Om toch een idee te geven, staat hieronder het programma van een weekend zeilen vanuit Athene, georganiseerd door BQ Yachting.

Zaterdag

Einde van de ochtend komt de groep aan in Athene, waar een bus klaar staat om iedereen in drie kwartier naar een strandtent naast de haven te brengen. Tijd voor een uitgebreide lunch en wellicht alvast een duik in het water.

Daarna volgt de verdeling over de jachten, een korte briefing en kiezen we het ruime sop. Op naar zee. Degene die willen helpen, doen dat met het zeilen en het sturen van het jacht - degene die dat niet willen, genieten van de zon op het voordek of speuren de horizon af naar dolfijnen. Aan het einde van de middag, varen we de haven van Aegina binnen. Naast elkaar leggen de jachten aan: tijd voor een welverdiende borrel aan boord. ’s Avonds volgt een diner in een taverna, aan het naastgelegen strand. De zon gaat onder in de zee, terwijl we met onze voeten in het zand genieten van de Griekse keuken.

Zondag

Na een vers ontbijt aan boord - verzorgd door de host – vertrekken we naar het volgende eiland: Poros. Tegen de middag bouwen we van de jachten een vlot in een prachtige baai. Hier kan iedereen snorkelen en zwemmen, terwijl aan boord de lunch wordt verzorgd.

Aan het eind van de middag halen we de ankers op, om uit te varen en 20 minuten later aan te leggen in de haven van Poros. Dit is een schilderachtig eiland, met een gelijknamig wit dorpje tegen de rotswand omhoog gebouwd, en staat bekend om zijn bedrijvigheid, gezelligheid en het lekkere eten. Genoeg te zien, want regelmatig leggen hier de grootste 'superyachts’ aan.

Maandag

Is iedereen aan boord? Dan varen we uit, om 10 minuten later het anker te laten vallen in 'Russian Bay'. Wakker worden met een frisse duik in het heldere water en ontbijten met een fantastisch uitzicht. Daarna varen we weer terug naar Athene. Onderweg zoeken we nog een mooie baai waar iedereen kan zwemmen en lekker aan boord kan luieren, of organiseren we een zeilwedstrijdje tussen de verschillende jachten.

Terug in Athene, staat de bus al weer klaar en is het helaas tijd om afscheid te nemen van het jacht, de schipper en bemanning. Maar, niet voordat we aan boord nog een 'pita gyros' (een heerlijke Griekse snack) hebben genuttigd. Met het gevoel alsof we twee weken weg zijn geweest stappen we na drie heerlijke dagen weer in het vliegtuig.

Dit voorbeeld kost €495 per persoon. De prijs is inclusief:

Exclusief vliegtickets. 

Klinkt goed? Of juist niet? Neem nu contact op om jóúw groepsreis samen te stellen!

Zij gingen jullie al voor!

Like ons!

Wacht niet.
Begin met genieten.

Boek nu!


Wij zeilen!
Neem contact met ons op

info@bqyachting.com
Duinrugstraat 47 1361 BD Almere
036 8483 482