Meezeilen

Samen met andere meezeilers, aan boord van een luxe zeiljacht, met een ervaren schipper de meest mooie routes varen. Kom op prachtige plekken waar je zelf nooit zou komen en ontdek de wereld vanaf het altijd blauwe water. Geen zeilervaring nodig en meehelpen zo veel je zelf wilt.

Tijdens een meezeilvakantie vaar je op het moederschip van een flottielje met een ervaren schipper aan boord. Voor deze vakantie heb je dus geen zeilervaring nodig. Je reserveert een plek aan boord en samen met de andere meezeilers en de schipper ga je een of twee weken lang de leukste plaatsjes en baaien af. Meehelpen met zeilen kan, maar enkel relaxen mag ook. Ben je benieuwd hoe een jacht eruit ziet en wat er allemaal aan boord is? Neem hier vast een kijkje bij onze jachten en waan je alvast op de Griekse wateren!Voor wie?

Iedereen kan zich opgeven voor een meezeilvakantie. Jong of oud, ervaren of onervaren: het maakt niets uit. De gemiddelde leeftijd van de passagiers ligt meestal tussen de 25 en 45 jaar. Een groot deel van hen reist alleen, maar ook stellen, vrienden en gezinnen stappen regelmatig aan boord.Hoe werkt het?

Overdag vaar je van de ene haven naar de volgende, om zo de omgeving te ontdekken en elke nacht op een andere plaats door te brengen. Slapen doe je op de boot, waar iedere deelnemer een (gedeelde) slaapcabine krijgt toegewezen.

Op zee bepaalt iedereen zelf hoe actief hij of zij meezeilt. Meestal gaan we tegen de middag voor anker in een baai, zodat je kunt zwemmen en snorkelen en natuurlijk op de boot van een lunch kunt genieten. Met een beetje geluk zie je dolfijnen, schildpadden of andere bijzondere dieren.

Aan het einde van de dag zal de boot aanmeren in een haven of baai. Hier ga je met de groep (vrijblijvend) uit eten in een lokaal restaurantje en ben je vrij om op eigen gelegenheid of met de groep de omgeving te verkennen. Samen met de schipper zorg je aan wal voor de nodige boodschappen voor de volgende dag.

Op de boot zijn toiletten, douchecabines, een klein keukentje en een muziekinstallatie aanwezig. Ook zijn er snorkels waar je tijdens het zwemmen gebruik van kan maken.Praktische informatie

De kosten voor een meezeilvakantie verschillen per bestemming en per periode. Je kunt ongeveer uitgaan van €550 per persoon per week (zonder kortingen). Wil je meer informatie en een prijs op maat? Neem dan gerust contact met ons op en wij zoeken samen met jou naar een geschikte bestemming en periode.Bij de prijs is het volgende inbegrepen

  • Verblijf aan boord
  • Ervaren schipper aan boord
  • Linnengoed en handdoeken
  • Uitgebreid informatiepakket
  • Reserveringskosten

Bijkomende kosten

  • Boordkas: hieruit worden de dagelijkse boodschappen, havengelden, diesel, water en schoonmaakkosten betaald. Reken op ongeveer €150 per persoon per week. De boordkas is alleen bedoeld voor onkosten aan boord.
  • Eten en drinken aan wal. Reken op €15 tot €25 per dag.
  • Transfer van het vliegveld naar de haven. Wanneer je een zeilvakantie boekt, krijg je informatie over de kosten en mogelijkheden hiervan.
  • Reisverzekering. Indien je deze niet hebt, kun je er via ons een afsluiten.Meezeilen data 2019

Griekenland
Athene - Athene 1 week 20 april, 27 april, 4 mei, 11 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni, 22 juni, 29 juni, 20 juli, 27 juli, 10 augustus, 17 augustus, 24 augustus, 31 augustus, 7 september, 14 september, 21 september
Athene – Porto Heli 1 week 6 juli, 13 juli, 20 juli, 27 juli, 3 augustus, 10 augustus, 18 augustus
Porto Heli – Athene 1 week 13 juli, 20 juli, 27 juli, 3 augustus, 10 augustus, 18 augustus, 25 augustus
Athene - Athene 2 weken 6 juli, 13 juli, 20 juli, 27 juli, 3 augustus, 10 augustus, 18 augustus
Lavrion special  

1e week start vauit Lavrion
2e week start vanuit ? (vliegen op Athene)
3e week start vanuit ? (vliegen op Athene)
3 weken meezeilen mogelijk!

Lefkas - Lefkas 1 week 13 juli, 20 juli, 10 augustus, 18 augustus, 25 augustus
Lefkas - Zakynthos 1 week 20 juli
Zakynthos - Lefkas 1 week 27 juli
Lefkas - Lefkas 2 weken 20 juli, 10 augustus
Athene - Kos 1 week 28 september
Kos - Kos 1 week 5 oktober, 12 oktober, 19 oktober
Kos - Kos 2 weken 5 oktober

Voorbeeldroutes

Benieuwd hoe zo’n vaarroute van een flottielje in Griekenland eruit kan zien? Hieronder vind je enkele voorbeeldroutes om alvast in de stemming te komen.

Argolische-Saronische Golf

1 week

2 weken

Sporaden

1 week

2 weken

Ionische zee

1 week 

Cyclades

2 weken

Dodecanesos

1 week

2 weken

 Prijzen

We bieden een aantal vaste meezeil vakanties aan, deze staan hieronder aangegeven. We kunnen altijd samen naar andere mogelijkheden kijken.

Ben je met meer personen, of wil je meer weken meezeilen? Natuurlijk kan dat ook. Je kunt het moederschip van het flottielje afhuren voor € 2250 (dan varen jullie op Panfilo en heb je 4 slaapplaatsen en 1 badkamer) of voor € 2600 (dan varen jullie op Portokali en heb je 6 slaapplaatsen en 1 badkamer). In alle gevallen slapen er twee schippers aan boord (die samen 1 slaapcabine en 1 badkamer delen). Voor andere aantallen of andere weken, is het het meest handig om even contact op te nemen. We zijn altijd bereidt om een zeilvakantie op maat te maken voor jullie.

Meezeilen op 1 van onze eigen jachten

Volg ons!

@bqyachting

Like ons!

Wacht niet.
Begin met genieten.

Boek nu!


Wij zeilen!
Neem contact met ons op

info@bqyachting.com
Duinrugstraat 47 1361 BD Almere
036 8483 482