.

Zeiljacht huren

Met je eigen jacht over het kraakheldere water op zoek naar de meest idyllische plekjes. Voor anker in een verborgen baai of genieten van de lokale specialiteiten in dat ene kleine vissersdorpje? De zee is helemaal van jou.

BQ Yachting biedt een ruime keuze aan zeiljachten op toplocaties. Huur bij ons een zeiljacht en je hebt de vrijheid om vanuit de gekozen vertrekhaven je eigen route te bepalen. Lange afstanden zeilen of juist korte tochtjes naar zoveel mogelijk mooie baaien en pittoreske dorpjes. Zeilen op je eigen jacht geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Naast het huren van een zeiljacht kun je ook een catamaran huren. Wil je meer lezen over het verschil tussen een catamaran en een monohull, klik dan hier.Gebieden

Griekenland

Waan jezelf een Griekse god(in) en ontdek de eindeloze hoeveelheid eilandjes die dit land te bieden heeft. Veel typisch Griekse taverna’s met lekker eten. De havens zijn hier klein en ongeorganiseerd. Geen voorzieningen, maar ook bijna geen liggeld (0-5 euro). Kust- en eilandhoppen.Griekenland

Kroatië

Geniet van de prachtige natuur die hier te vinden is. Goed georganiseerd land met prima voorzieningen in de havens, wel forse liggelden (25-80 euro). Kust- en eilandhoppen.

Kroatië

Italië

Kusthoppen met overal fantastisch eten en goed georganiseerde (wel dure: 40-150 euro) havens. Vrij ankeren in baaien is hier ook erg populair. Relatief kort vaarseizoen.

Italië

 

Turkije

Eindeloos varen dankzij het langste vaarseizoen van de Middellandse Zee. Beschut water en overnachten in grote havens of een baai. Inwoners zijn erg gastvrij en maken heerlijk eten.

Turkije

Andere bestemmingen

Echt op avontuur en zeilen op plekken waar maar weinig mensen ooit komen? Dit kan o.a. in de Seychellen, Noorwegen, Caraïben of Thailand. Andere ideeën? Neem dan zeker even contact op voor de mogelijkheden.
Andere bestemmingen

 

Monohull of Multihull huren?Extra opties

Heb je weinig ervaring met zeilen of heb je gewoon graag wat extra hulp aan boord? Bij BQ Yachting kan je een Nederlandstalige schipper inhuren. Deze kan je alles leren over het zeilen, of je gewoon bijstaan en wat werk en verantwoording uit handen nemen.Schipper

Zeil mee in een van onze flottieljes! De vrijheid van een eigen jacht, gecombineerd met de expertise van de flottieljeleiding en de gezelligheid van een groep. Hulp wanneer het nodig is, privacy wanneer daar behoefte aan is en samen eindeloos genieten.

FloTTIELJE

Wil je de eerste dag (of dagen) weer even op weg worden geholpen? Of vind je het gewoon prettig om de eerste dag het vertrouwen terug te krijgen samen met een ervaren schipper?

InstructiedagHeb je weinig ervaring met zeilen of heb je gewoon graag wat extra hulp aan boord? Bij BQ Yachting kan je een Nederlandstalige schipper inhuren. Deze kan je alles leren over het zeilen, of je gewoon bijstaan en wat werk en verantwoording uit handen nemen.

Wanneer je een schipper inhuurt, slaapt deze gewoonlijk ook op het zeiljacht. Natuurlijk kan hij of zij ook aan wal slapen, maar dan komen daar wel extra kosten voor bij. Wanneer een schipper niet aan boord slaapt, ben je 's nachts zelf verantwoordelijk voor het jacht. Wanneer bijvoorbeeld de wind opsteekt of het anker gaat krabben, is het eigenlijk wel prettig als de schipper in de buurt is.

Je bent er natuurlijk helemaal vrij in om te bepalen of de schipper met jullie mee eet, of dat hij alleen eet. Ook kan de schipper het zeiljacht in principe alleen zeilen, maar helpen met zeilen is altijd mogelijk. De schipper leert je graag van alles en wie weet kun je na een week wel helemaal zelf het jacht varen. Schippers kosten €995 per week. Vaar je mee in een flottielje, dan kan de schipper op het moederschip slapen, waardoor jullie in de avond en de ochtend alle privacy hebben. De meerprijs hiervoor is €400 per week.

Zeil mee in een van onze flottieljes!

Flottielje zeilen betekent:

  • Meeprofiteren van de kennis van de flottieljeleider: zowel het vaargebied als het zeilen, navigeren en manoeuvreren.
  • Vrijheid en privacy van het zeilen op een eigen schip.
  • Gezelligheid! Kinderen zien elke avond hun leeftijdsgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes weer terug.

Flottielje begeleiding kost € 245 per week.

Wil je de eerste dag (of dagen) weer even op weg worden geholpen? Of vind je het gewoon prettig om de eerste dag het vertrouwen terug te krijgen samen met een ervaren schipper?

Boek dan een instructiedag. Een ervaren (Nederlandse) schipper van BQ Yachting zeilt dan met je mee. De schipper neemt dan dus niet alles van je over, maar helpt waar nodig en geeft handige tips. Je kunt natuurlijk zelf aangeven waarbij je graag extra instructie wil. Een instructiedag kost € 250 per dag indien er een schipper ter plaatse is.

Zeilcursus ter voorbereiding

Liever al helemaal voorbereid aan de vakantie beginnen? Dan kan een cursus van te voren zeker uitkomst bieden.

Dit is geen cursus in een Valkje in Friesland, maar een echte cursus op locatie (Athene), op een modern zeiljacht. Je leert onder andere motor-manoeuvreren, aanleggen op anker, navigeren, zeil reven en zeil zetten. De cursussen duren 3,5 dag, kosten €650 pp en zijn inclusief vliegticket, het jacht, overnachtingen aan boord, de boordkas, de instructeur, ontbijt en lunch aan boord en natuurlijk de cursus. De enige bijkomende kosten zijn: vervoer naar de haven en avondeten. Drie dagen zeilen in Griekenland en terugkomen als een ervaren schipper: win-winsituatie! Data 2019: 11 - 14 mei en 14 - 18 mei

Cursussen kunnen uiteraard ook in Nederland gegeven worden. Neem dan even contact op voor de mogelijkheden!Like ons!

Wacht niet.
Begin met genieten.

Boek nu!


Wij zeilen!
Neem contact met ons op

info@bqyachting.com
Duinrugstraat 47 1361 BD Almere
036 8483 482