.

 

Zeilen in Griekenland

Waarom zeilen in Griekenland? Natuurlijk kent iedereen Griekenland van het mooie weer, de Griekse taverna’s en de vele eilanden die dit land zeer geschikt maken voor een zeilvakantie. Maar er zijn nog meer redenen om júist in Griekenland te gaan zeilen.

De jachten worden in Griekenland erg goed onderhouden. Je zou het niet meteen van de Grieken verwachten - want op straat is het niet altijd netjes - maar met de jachten gaan ze zeer zorgvuldig om. Bijna altijd doet de eigenaar van het jacht de check-in. Dit duurt meestal wel meer dan een uur, maar daarna ken je het schip net zo goed als de eigenaar, en dat is ook precies zijn doel. Hij zorgt ervoor dat er niks overgeslagen wordt en dat jij genoeg vragen kunt stellen over zijn jacht. Mist er toch ergens iets tijdens de check-in? De eigenaar gaat er meteen achteraan en zorgt dat het geregeld wordt.

De havens in Griekenland zijn erg knus. Meestal bestaat een kade uit een betonnen pier waar je het jacht met de spiegel naartoe legt, en daar tegenover ligt je eigen anker. Deze havens bieden geen sanitaire voorzieningen, maar omdat je alles aan boord van je jacht hebt, is dat eigenlijk ook niet nodig. Het voordeel hiervan is dat er ook bijna geen havengelden betaald hoeven te worden. Wanneer je €4,- per zeiljacht per nacht aanhoudt, houd je aan het einde van de week nog geld over voor een ijsje. Wil je meer lezen over de verschillende vaargebieden in Griekenland om uit te zoeken wat het beste bij jouw vakantie past? Wanneer er bij onderstaande vaargebieden niet voldoende informatie staat voor jou, neem dan gerust contact op!

Vaargebieden in Griekenland
Andere landen

Geniet van de prachtige natuur die hier te vinden is. Goed georganiseerd land met prima voorzieningen in de havens, wel forse liggelden (25-80 euro). Kust- en eilandhoppen.

Kroatië

Kusthoppen met overal fantastisch eten en goed georganiseerde (wel dure: 40-150 euro) havens. Vrij ankeren in baaien is hier ook erg populair. Relatief kort vaarseizoen.


Italië

Eindeloos varen dankzij het langste vaarseizoen van de Middellandse Zee. Beschut water en overnachten in grote havens of een baai. Inwoners zijn erg gastvrij en maken heerlijk eten.

Turkije

Echt op avontuur en zeilen op plekken waar maar weinig mensen ooit komen? Dit kan o.a. in de Seychellen, Noorwegen, Caraïben of Thailand. Andere ideeën? Neem dan zeker even contact op voor de mogelijkheden.

Andere bestemingenKroatië is een zeer aantrekkelijk land voor de zeilliefhebber. Het is het land van de duizend eilanden. Een helder blauwe zee met prachtige stranden en vele bezienswaardigheden maken het land bij uitstek geschikt voor een avontuurlijke zeilreis. Vanaf begin april loopt de temperatuur van zo’n 18 °C op naar ongeveer 22 °C in mei. In de zomermaanden is het aan de kust van Kroatië tegen de 30 °C, met veel zonuren per dag. In het naseizoen liggen de temperaturen tussen de 20 en 26 °C. In de middag is de wind meestal 4 à 5 Beaufort.
Meer info - Kroatië

De Italiaanse keuken, het mediterrane klimaat, de Romeinse cultuur, de veranderlijke winden en de over het algemeen warme en zachte zomers maken Italië tot een perfect zeilgebied. Elke regio heeft zijn eigen unieke uitstraling. Diverse bestemmingen in Italië zijn zeer goed per auto bereikbaar. Hierdoor houd je de reiskosten laag en is het makkelijker om er nog een weekje achteraan te plakken. Het is een groot zeilgebied: van noord naar zuid zo’n 2500 kilometer. Met name in de zomermaanden juli en augustus is het over heel Italië zeer warm. In het voor- en naseizoen is met name het zuiden (zuidwaarts van Toscane) nog aangenaam warm. Zeilen langs de Cilento kust is ook prachtig. Het is in Italië erg gebruikelijk om vrij voor anker te gaan in een baai. Er zijn ook goed georganiseerde havens, Maar deze zijn wel een stuk duurder dan in bijvoorbeeld Griekenland.
Meer info - Italië

Voor zeilers die van de zon houden, is de Lycische kust prachtig. Weg van het massatoerisme, wordt deze Turkse kust gekenmerkt door schitterend witte stranden en turquoise baaien. In Turkije zul je altijd mooie plaatsen vinden om te bezoeken. De Turkse kust is ideaal om langs te zeilen en strekt zich uit van het Schiereiland Callipolis tot Antalya. Net als in Griekenland en Kroatië, wordt in Turkije het weerbeeld getypeerd door aangename temperaturen. Het is er zelfs nog iets warmer. In de zomermaanden juli en augustus wordt het zo’n 30 tot 35 °C. Vanaf april ligt de temperatuur rond de 21 °C, in mei rond 25 °C daarna oplopend naar de 30° C. In het naseizoen ligt de temperatuur nog steeds tussen de 25 en 30° C. Wel koelen de nachten in voor- en naseizoen eerder af. Al deze heerlijke temperaturen en een gemiddelde windkracht van 3 tot 5 Beaufort, maken Turkije tot een fantastisch zeilgebied.
Meer info - Turkije

Er zijn zoveel mooie vaargebieden en prachtige plekken nog te ontdekken overal ter wereld. Wij verhuren over de hele wereld jachten. Eerdere klanten gingen jullie al voor naar de Seychellen, Thailand, Noorwegen, Britisch Virgin Islands en Tenerife. Een aantal van deze klanten heeft hier een bijzonder reisverslag van gemaakt. Scroll naar beneden en droom weg bij het lezen van hun avonturen. Heb je zelf een speciale bestemming in gedachten maar weet je niet waar te beginnen? Wij hebben onze betrouwbare partners over de hele wereld zitten en brengen jouw droomvakantie graag tot werkelijkheid! Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden
Meer info - Andere bestemmingen

Like ons!

Wacht niet.
Begin met genieten.

Boek nu!


Wij zeilen!
Neem contact met ons op

info@bqyachting.com
Duinrugstraat 47 1361 BD Almere
036 8483 482