.

Voorbeeldroute Corfu 1 week

 

Hieronder staat een voorbeeldroute beschreven zoals wij die zouden kunnen varen. Let er wel op dat de daadwerkelijke route altijd ter plaatse bepaald wordt en sterk afhankelijk is van de wind. Niemand vindt het leuk om met windstilte de hele dag te moeten motoren of om met een lekkere zeilwind maar een klein stukje te varen. Soms kan het niet anders, maar vaak kunnen wij de route hier redelijk op aanpassen. De flottieljeleiding is goed getraind en zij zullen altijd zorgen voor een afwisselende route, waar zo veel mogelijk aan bod komt. Doordat we dus niet met vaststaande routes werken, is het prima mogelijk om meerdere keren mee te gaan in een zelfde flottielje en toch steeds een andere route te varen en op nieuwe plekken te komen.

Gouvia Marina - Agni ( 7 zeemijlen)

We beginnen de week met een korte afstand om weer even rustig in te komen en alle tijd te hebben om op te starten. Vlakbij de haven is een mooie baai, genaamd Kommeno Bay, waar we meteen de eerste duik in het heldere Griekse water nemen. Bij Agni leggen we aan op de pier van restaurant Nikolas, waar we ’s avonds van een heerlijke maaltijd genieten. 

Agni – Mourtos Sivota ( 25 zeemijlen)

Tijd om een lekker stuk te gaan zeilen! Vanuit Agni varen we naar het zuiden, richting het Griekse vasteland. De perfecte lunchplek ‘s middags is bij BBQ Bay. Een mooie baai met eindeloze opties tot watersporten. Een rondje op de jetski, parasailing, waterskiën, op een banaan achter de boot - het kan allemaal. Aan het eind van de middag varen we door naar het eindstation voor vandaag: één van de vele baaien rondom Mourtos Sivota. Deze omgeving staat bekend om z’n goede beschutting en z’n waanzinnig mooie baaien met kraakhelder water en daar is niks aan gelogen.

Route gaat door onder de afbeelding

Mourtos Sivota - Parga (12 NM)

Op dag drie varen we nog een stuk verder naar het zuiden, naar Parga. Hier kan er, bij voldoende plek, op het strand worden ‘aangelegd’ – karakteristiek voor het zeilen in dit gebied. De watertaxi komt hier vervolgens langs om je op te pikken en naar de stad te brengen. Een bijzondere ervaring. Parga is een bruisend dorpje met vele leuke winkeltjes en restaurantjes. 

Parga – Paxos (18 zeemijlen)

Na twee dagen aan het vasteland, zal nu de oversteek naar het eiland Paxos worden gemaakt. We lunchen in de baai van Antipaxos, nemen een kijkje in de haven van Gaios en varen dan door naar het noordelijkste punt van Paxos: Lakka. Dit is een enorme baai met veel boten, maar waar wel altijd een plekje te vinden is. Bij het binnenvaren van deze baai lijkt het bijna alsof je een groot zwembad in vaart, zo helder en blauw is het water. ‘s Avonds varen we met de dinghy naar een van de restaurants met een prachtig uitzicht over de baai. 

Paxos – Corfu Stad (28 NM)

Voor de afwisseling varen we nu naar een heuse stad. De haven ligt hier vlakbij het oude fort en dit is zeker een aanrader om te beklimmen voor mooie uitzichten over de stad en de zee. Corfu Stad is redelijk groot en heeft dus voor ieder wel wat leuks te doen. Winkelen, terrasjes opzoeken, een mooie wandeling maken, of gewoon lekker op de boot relaxen natuurlijk. 

Corfu Stad – Gouvia Marina (5 zeemijlen)

Voordat we terugzeilen naar de thuishaven, maken we nog een tussenstop bij het eilandje Vido, vlak voor de kust van Corfu Stad. Een laatste duik in het heerlijke water en daarna nog een mooi stukje zeilen tot we weer terugkeren op het beginpunt van de zeilvakantie. Wat een lekkere week was dit…   

Like ons!

Wacht niet.
Begin met genieten.

Boek nu!


Wij zeilen!
Neem contact met ons op

info@bqyachting.com
Duinrugstraat 47 1361 BD Almere
036 8483 482