.

Let op, dit is slechts een voorbeeldroute. De daadwerkelijke route laten wij altijd van de wind afhangen en wordt door de flottieljeleiding ter plaatse bepaald.

Athene - Athene - 1 week

Athene - Angistri (25 zeemijlen)

Zondagochtend varen we weg uit de Griekse hoofdstad. We laten de drukte voor wat het is, en vertrekken naar de prachtige kleine plaatsjes en baaien die in dit gebied te vinden zijn. Op de eerste dag wordt dat een baai op het zuidwestelijke puntje van Angistri. Hier liggen we met lange lijnen naar een boom en een rotsblok een meter of 10 van de kant. Er is hier helemaal niks, behalve één overheerlijk visrestaurantje. Tip: vraag of ze verse tonijn hebben en bestel daar de gegrilde en/of sushi versie van. Tijdens het diner zien we een prachtige zonsondergang met ons jacht op de voorgrond.
Angistri – Poros (15 zeemijlen)

De volgende dag beginnen we met een duik om de lijnen los te maken, halen het anker op, en zetten koers naar Poros. Dit is een eiland met een gelijknamig, bruisend plaatsje. Vele restaurantjes, barretjes en jachten sieren de boulevard. Ook zit hier een geweldige ijssalon met 46 smaken ijs. Zeker het proberen waard. ’s Avonds genieten we van typisch Griekse Lamb Kleftiko, Moussaka en Stifado. Drie gerechten die ze hier ontzettend goed kunnen bereiden. De rest van de avond brengen we door in een bar die uitkijkt over de boulevard en waar tot in de late uurtjes gedanst wordt.Poros – Perdika (14 zeemijlen)


Het volgende eiland dat we gaan ontdekken heet Aegina. We gaan hier niet in het hoofdplaatsje liggen, maar in een wat kleiner en rustiger dorpje aan de zuidkant: Perdika. Dit is een vissersdorpje waar een klein gedeelte van de haven ook diep genoeg is voor zeiljachten. Goed oppassen bij het aanleggen dus. Eenmaal aan de kade is er in dit dorpje vrij weinig te doen. Daardoor is er juist wel extra veel mogelijkheid om te ontspannen. Doordat de haven vrij open is, plons je zo vanaf je jacht in het frisse water en is de zonsondergang opnieuw adembenemend mooi.Perdika – Epidavros (15 zeemijlen)

Na twee eilanden gehad te hebben, varen we vandaag naar het vasteland toe. Epidavros: een gezellig dorpje op de Peleponnesos. Epidavros ligt in een grote baai waar je ook vrij voor anker kunt gaan. Dit doen we dan ook voordat we de haven in gaan. Een lekkere lunch bereiden aan boord, vissen voeren met de restjes en een stukje zwemmen om af te koelen. Eind van de middag varen we door naar de haven om nog een mooi plekje aan de kade te bemachtigen.Epidavros – Vathi (10 zeemijlen)


Nu we twee eilanden en het vasteland al gehad hebben, kiezen we ervoor om vandaag voor een combinatie te gaan. Het dorpje Vathi op het schiereiland Methanon. Dit schiereiland bestaat uit 27 vulkanen en dus gaan we er eentje beklimmen. Aan het eind van de middag, wanneer de ergste hitte voorbij is, brengt een pick-up ons het eerste deel van de berg op. Vervolgens moeten we nog een half uurtje klimmen en wandelen om de top te bereiken. Eenmaal terug in de haven, dineren we in het restaurant direct achter ons jacht, aan een tafel recht voor onze loopplank. In dit dorpje is verder helemaal niks, dus het is heerlijk om na het eten op het voordek nog even van de rust te genieten.Vathi – Athene (32 zeemijlen)

Vrijdag varen we weer terug naar Athene. Dit is nog best een stukje varen, dus een mooie tocht om de week mee af te sluiten. Halverwege worden we vergezeld door een school dolfijnen die ons een stukje volgen en lijken uit te zwaaien. Tot ziens, dolfijnen. Jullie hebben het maar goed voor elkaar hier, in de Griekse zee!Like ons!

Wacht niet.
Begin met genieten.

Boek nu!


Wij zeilen!
Neem contact met ons op

info@bqyachting.com
Duinrugstraat 47 1361 BD Almere
036 8483 482