.

Hieronder staat een voorbeeldroute beschreven zoals wij die zouden kunnen varen. Let er wel op dat de daadwerkelijke route altijd ter plaatse bepaald wordt en sterk afhankelijk is van de wind. Niemand vindt het leuk om met windstilte de hele dag te moeten motoren of om met een lekkere zeilwind maar een klein stukje te varen. Soms kan het niet anders, maar vaak kunnen wij de route hier redelijk op aanpassen. De flottieljeleiding is goed getraind en zij zullen altijd zorgen voor een afwisselende route, waar zo veel mogelijk aan bod komt. Doordat we dus niet met vaststaande routes werken, is het prima mogelijk om meerdere keren mee te gaan in een zelfde flottielje en toch steeds een andere route te varen en op nieuwe plekken te komen.

Athene - Loutra 55 zeemijlen

We beginnen de week meteen met een mooie lange afstand zodat we de eerste dag al midden op de Cycladen zitten. Loutra is een authentiek, idyllisch dorpje dat bekend staat om zijn natuurlijke warmwaterbron. Door de bewoners is dit waterstroompje dat uitkomt op het strand, met grote stenen afgebakend waardoor zich een soort natuurlijke hottub vormt. Er is geen betere plek om na zo’n lange tocht de dag af te sluiten met een lekker ankerbiertje.

Loutra - Naoussa 40 zeemijlen

Vandaag een typisch Cycladen stadje: Naoussa op het eiland Paros. Dit stadje bestaat uit talloze witte steegjes met schattige winkeltjes, leuke bars en goede restaurants. Je raakt er ongetwijfeld verdwaald omdat elk straatje op elkaar lijkt en het in feite één groot doolhof is, maar dat brengt je alleen maar op nóg mooiere plekjes. Eenmaal de weg terug uit het dorpje gevonden, zit er direct naast de haven een mooi strand voor een frisse duik.

Naoussa - Schinoussa 25 zeemijlen

Na een wat drukker plekje, zoeken we nu de rust weer op. Schinoussa is een van ‘de kleine Cycladen’. Het groepje eilanden dat onder Naxos ligt. Allemaal vrij leeg, weinig toerisme en met schitterende baaien met het helderste water. We leggen aan op een kade waar maar een handjevol boten past en waar slechts twee taverna’s zitten. That’s it. Om toch even wat boodschappen te halen, lopen we de berg op naar het dorpje daar en genieten we onderweg van het prachtige plaatje onder ons: de azuurblauwe baai met daarin ons jacht.

Schinoussa - Amorgos 19 zeemijlen

Op tijd vertrekken vandaag want we willen een beetje vroeg op Amorgos aankomen. Op dit eiland is het namelijk prachtig om met een scooter rond te rijden. Een must-see is het klooster dat zich aan de achterkant van het eiland bevindt. Het spierwitte bouwwerk uit het jaar 1017 lijkt wel tegen de steile rotswand aangeplakt te zitten. Erg spectaculair. Ook de weg ernaartoe is adembenemend mooi. Kronkelweggetjes langs steile berghellingen en verlaten ruïnes. ‘s Avonds eten we bij een taverna recht achter onze jachten.

 

Amorgos - Levitha 35 zeemijlen

Levitha is voor veel mensen één van de meest bijzondere eilanden van de Cycladen. Hier heb je namelijk echt het idee dat de tijd een paar honderd jaar heeft stilgestaan. Er is geen mobiel bereik en er woont maar één familie met een aantal geiten. Er is ook geen haven, maar alleen een grote baai met mooringboeien. Wanneer er boten zijn, tovert de familie hun achtertuin om tot klein restaurant waar ze drie gerechtjes serveren die ze maken met behulp van de geiten en een bevoorradingsbootje dat één keer per week langskomt. Hier kun je ‘s avonds sterren kijken als op geen enkel ander eiland...

Levitha - Kos 43 zeemijlen

Tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld. Een heerlijk stuk zeilen met ruime/halve wind. Halverwege krijgen we weer mobiel bereik maar eigenlijk zat niemand daar echt op te wachten. Het was wel lekker zo, die rust. Toch is het ook wel weer leuk om een aantal jaloersmakende foto’s door te sturen naar vrienden en familie thuis. In Kos aangekomen kijken we terug op een week met mooie, lange afstanden zeilen, maar ook prachtige eilanden waar we volop van genoten hebben. Jammer dat het alweer voorbij is...

Like ons!

Wacht niet.
Begin met genieten.

Boek nu!


Wij zeilen!




Neem contact met ons op

info@bqyachting.com
Duinrugstraat 47 1361 BD Almere
036 8483 482