.

BQ Yachting in Italië

Vaargebieden in Italië


Italië

Dit land beschikt over mooie, afwisselende, bijzondere en zeer aantrekkelijke zeilgebieden. De Italiaanse keuken, het mediterrane klimaat, de Romeinse cultuur, de veranderlijke winden en de over het algemeen warme en zachte zomers maken Italië tot een perfect zeilgebied.

Elke regio heeft zijn eigen unieke uitstraling. Diverse bestemmingen in Italië zijn zeer goed per auto bereikbaar. Hierdoor houd je de reiskosten laag en is het makkelijker om er nog een weekje achteraan te plakken.

BQ Yachting in Italië

Weer

Het is voor Italië lastig een algemeen weerbeeld te geven. Het is een groot zeilgebied: van noord naar zuid zo’n 2500 kilometer. Met name in de zomermaanden juli en augustus is het over heel Italië zeer warm. In het voor- en naseizoen is met name het zuiden (zuidwaarts van Toscane) nog aangenaam warm. Zeilen langs de Cilento kust geeft prachtige foto’s en mooie herinneringen. Het is in Italië erg gebruikelijk om voor anker te gaan in een baai. Ook zijn er goed georganiseerde havens. Deze zijn echter wel een stuk duurder dan in bijvoorbeeld Griekenland. Doordat de gemeenten in Italië nu niet meer de charterbedrijven in de weg zitten, zijn er veel mogelijkheden tot het huren van een zeiljacht tegen scherpe prijzen. Voor het actuele aanbod kun je het beste even contact opnemen.

Jachten

In Italië zijn de meest voorkomende jachten van de bekende merken: Bavaria, Beneteau, Jeanneau, Dufour en Salona. Waar in Italië een grotere vloot van is in vergelijking met andere landen is de Grand Soleil. Wil je meer weten over zeilen in Italië? Neem dan nu contact op en wij zullen met jou je wensen en de mogelijkheden voor het zeilen in Italië doornemen. Zo maken wij een zeilreis helemaal op maat voor jou en je reisgezelschap.

De meest bekende vaargebieden in Italie zijn:

Like ons!

Wacht niet.
Begin met genieten.

Boek nu!


Wij zeilen!
Neem contact met ons op

info@bqyachting.com
Duinrugstraat 47 1361 BD Almere
036 8483 482