.

BQYachting in Kroatië

Zeilen in Kroatië

Kroatië is een land met eindeloos veel eilandjes. De natuur is erg mooi en het water kraakhelder en vol met vis. Een echte topbestemming voor je zeilvakantie! Wanneer je interesse hebt in een zeilvakantie in Kroatië op je eigen jacht, in een flottielje is of als meezeiler, neem dan gerust contact met ons op of lees hieronder verder.

Het weerbeeld


Kroatië is een zeer aantrekkelijk land voor de zeilliefhebber. Het is het land van de duizend eilanden. Een helder blauwe zee met prachtige stranden en vele bezienswaardigheden maken het land bij uitstek geschikt voor een avontuurlijke zeilreis. Vanaf begin april loopt de temperatuur van zo’n 18 °C op naar ongeveer 22 °C in mei. In de zomermaanden is het aan de kust van Kroatië tegen de 30 °C, met veel zonuren per dag. In het naseizoen liggen de temperaturen tussen de 20 en 26 °C. In de middag is de wind meestal 4 à 5 Beaufort.Zeilgebieden in Kroatië

De Noord-Dalmatische eilanden

Dit zijn de eilanden voor de kust van midden Kroatië. Het zijn langgerekte vaak kleine eilanden die als een soort bergruggen voor de kust ter hoogte van de steden Zadar, Biograd en Sibenik liggen. Eeuwenlang zijn de bomen op deze eilanden gekapt voor de scheepsbouw waardoor nu de wind vrij spel heeft en dit als effect een een uitzonderlijk landschap oplevert. Vooral op de kleine eilanden steken ruige witte rotsen schitterend af tegen het blauwe water. De grotere groene eilanden Pasman, Dugi Otok, Ugljan en Murter wisselen we af met kleine onbewoonde baaien of de vrolijke steden op het vaste land. Wat we vooral niet mogen missen is het nationale park ‘de Kornaten’.

De Midden-Dalmatische eilanden

Voor de kust van split liggen de midden-Dalmatische eilanden Brac, Hvar, Silta en Vis. Brac onderscheid zich door een mediterraan landschap met pijnbomen en steile kliffen! Hvar wordt het Madeira van Kroatië genoemd. Een subtropische vegetatie laat Hvar vooral in het voorjaar geuren als een kruidentuin. Solta en Vis zijn kleiner en verschoond gebleven van massatoerisme, enkel op Solta vind je tijdens het weekend veel inwoners van Split die hier komen verpozen. Vis staat dan weer voornamelijk bekend voor zijn wijngaarden die de Vugava en Plavac wijnen voortbrengen. Ets ten noorden van split ligt Sibenik, hier kan je landinwaarts de rivier opvaren totdat de watervallen je verdere tocht belemmeren. Een fantastische afwisseling op het zeilen tussen de kusteilanden.

De Zuid-Dalmatische eilanden

Dit is een eilandengroep die gevormd wordt door de eilanden Korcula, Mljet en nog wat kleinere eilanden vlak voor het schiereiland Peljesac. Korcula is zeer groen en dichtbebost, met kloven, verlaten strandjes, kleine dorpjes en een middeleeuws stadje. Ook Mljet is zeer groen, ongeveer de helft van het eiland wordt ingenomen door een nationaal park.Beschikbare jachten

Naast de temperatuur en vaarmogelijkheden is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat voor soort zeiljachten er in Kroatië liggen. Van de grootste merken (Bavaria, Beneteau, Jeanneau, Elan, Hanse en Dufour) is het wel bekend dat deze in veel havens te huren zijn, oud of nieuw. In Kroatie is er echter van Beneteau First ook een grote vloot. Dit zijn zeer sportieve zeilers en kunnen je zeilvakantie zo een actief karakter geven!

Wil je meer weten over zeilen in Kroatië? Neem dan nu contact op en wij zullen met jou je wensen en de mogelijkheden voor het zeilen in Kroatië doornemen. Zo maken wij een zeilreis helemaal op maat voor jou en je reisgezelschap.

Andere landen

Waan jezelf een Griekse god(in) en ontdek de eindeloze hoeveelheid eilandjes die dit land te bieden heeft. Veel typisch Griekse taverna's met lekker eten. De havens zijn hier klein en ongeorganiseerd. Nauwelijks havengelden (0-5 euro). Zowel kust- als eilandhoppen.

Griekenland

Kusthoppen met overal fantastisch eten en goed georganiseerde (wel dure: 40-150 euro) havens. Vrij ankeren in baaien is hier ook erg populair. Relatief kort vaarseizoen.

Italië

Eindeloos varen dankzij het langste vaarseizoen van de Middellandse Zee. Beschut water en overnachten in grote havens of een baai. Inwoners zijn erg gastvrij en maken heerlijk eten.
Turkije

Echt op avontuur en zeilen op plekken waar maar weinig mensen ooit komen? Dit kan o.a. in de Seychellen, Noorwegen, Caraïben of Thailand. Andere ideeën? Neem dan zeker even contact op voor de mogelijkheden.Andere bestemingenNatuurlijk kent iedereen Griekenland van het mooie weer, de Griekse taverna’s en de vele eilanden die dit land zeer geschikt maken voor een zeilvakantie, maar er zijn nog meer redenen om júist in Griekenland te gaan zeilen. De jachten worden in Griekenland goed onderhouden, de haventjes zijn erg knus, de bevolking is ontzettend gastvrij en de dorpjes zijn altijd gezellig. De havens bieden geen sanitaire voorzieningen, maar omdat je alles aan boord van je jacht hebt, is dat eigenlijk ook helemaal niet nodig. Het voordeel hiervan is dat er ook bijna geen havengelden betaald hoeven te worden. Wanneer je €4,- per zeiljacht per nacht aanhoudt, houd je aan het einde van de week nog geld over voor een ijsje. Wil je meer lezen over de verschillende vaargebieden in Griekenland om uit te zoeken wat het beste bij jouw vakantie past? 
Meer info - Griekenland

De Italiaanse keuken, het mediterrane klimaat, de Romeinse cultuur, de veranderlijke winden en de over het algemeen warme en zachte zomers maken Italië tot een perfect zeilgebied. Elke regio heeft zijn eigen unieke uitstraling. Diverse bestemmingen in Italië zijn zeer goed per auto bereikbaar. Hierdoor houd je de reiskosten laag en is het makkelijker om er nog een weekje achteraan te plakken. Het is een groot zeilgebied: van noord naar zuid zo’n 2500 kilometer. Met name in de zomermaanden juli en augustus is het over heel Italië zeer warm. In het voor- en naseizoen is met name het zuiden (zuidwaarts van Toscane) nog aangenaam warm. Zeilen langs de Cilento kust is ook prachtig. Het is in Italië erg gebruikelijk om vrij voor anker te gaan in een baai. Er zijn ook goed georganiseerde havens, Maar deze zijn wel een stuk duurder dan in bijvoorbeeld Griekenland.
Meer info - Italië

Voor zeilers die van de zon houden, is de Lycische kust prachtig. Weg van het massatoerisme, wordt deze Turkse kust gekenmerkt door schitterend witte stranden en turquoise baaien. In Turkije zul je altijd mooie plaatsen vinden om te bezoeken. De Turkse kust is ideaal om langs te zeilen en strekt zich uit van het Schiereiland Callipolis tot Antalya. Net als in Griekenland en Kroatië, wordt in Turkije het weerbeeld getypeerd door aangename temperaturen. Het is er zelfs nog iets warmer. In de zomermaanden juli en augustus wordt het zo’n 30 tot 35 °C. Vanaf april ligt de temperatuur rond de 21 °C, in mei rond 25 °C daarna oplopend naar de 30° C. In het naseizoen ligt de temperatuur nog steeds tussen de 25 en 30° C. Wel koelen de nachten in voor- en naseizoen eerder af. Al deze heerlijke temperaturen en een gemiddelde windkracht van 3 tot 5 Beaufort, maken Turkije tot een fantastisch zeilgebied.
Meer info - Turkije

Er zijn zoveel mooie vaargebieden en prachtige plekken nog te ontdekken overal ter wereld. Wij verhuren over de hele wereld jachten. Eerdere klanten gingen jullie al voor naar de Seychellen, Thailand, Noorwegen, Britisch Virgin Islands en Tenerife. Een aantal van deze klanten heeft hier een bijzonder reisverslag van gemaakt. Scroll naar beneden en droom weg bij het lezen van hun avonturen. Heb je zelf een speciale bestemming in gedachten maar weet je niet waar te beginnen? Wij hebben onze betrouwbare partners over de hele wereld zitten en brengen jouw droomvakantie graag tot werkelijkheid! Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden
Meer info - Andere bestemmingen

Like ons!

Wacht niet.
Begin met genieten.

Boek nu!


Wij zeilen!
Neem contact met ons op

info@bqyachting.com
Duinrugstraat 47 1361 BD Almere
036 8483 482