.

BQYachting in Turkije

Zeilen in Turkije

Voor zeilers die van de zon houden, is de Lycische kust prachtig. Wij verhuren jachten vanuit Bodrum, Fethye en Marmaris. Weg van het massatoerisme, wordt deze Turkse kust gekenmerkt door schitterend witte stranden en turquoise baaien. In Turkije zul je altijd mooie plaatsen vinden om te bezoeken. De Turkse kust is ideaal om langs te zeilen en strekt zich uit van het Schiereiland Callipolis tot Antalya.

Net als in Griekenland en Kroatië, wordt in Turkije het weerbeeld getypeerd door aangename temperaturen. Het is er zelfs nog iets warmer. In de zomermaanden juli en augustus wordt het zo’n 30 tot 35 °C. Vanaf april ligt de temperatuur rond de 21 °C, in mei rond 25 °C daarna oplopend naar de 30° C. In het naseizoen ligt de temperatuur nog steeds tussen de 25 en 30° C. Wel koelen de nachten in voor- en naseizoen eerder af. Al deze heerlijke temperaturen en een gemiddelde windkracht van 3 tot 5 Beaufort, maken Turkije tot een fantastisch zeilgebied.

Typisch zeilen in Turkije

In Turkije is een groot verschil in havens. Je hebt er de grote marina’s, maar ook de kleine baaitjes. In de grote marina’s betaal je behoorlijke havengelden maar is alles ook goed georganiseerd. De marina’s zijn erg kolossaal en er liggen heel veel dure jachten. De kleinere havens en baaitjes worden meer gebruikt door toeristen die op zeilvakantie gaan. Een baaitje bestaat dan uit een kleine pier en een restaurantje. De restauranteigenaar heeft een pier neergelegd voor algemeen gebruik, maar eigenlijk verwacht hij wel dat je bij zijn restaurant komt eten. Je kunt in deze baai ook gewoon voor anker gaan en zelf eten maken natuurlijk.

Eten en drinken

De Turken ontbijten, net als bijna alle mediterrane landen, summier. Koffie en thee wordt veel gedronken gedurende de hele dag. Met name de muntthee wordt veel gedronken. Koffie heb je in 3 varianten: geen suiker (Sade), matig gesuikerde koffie (Orta), en sterk gesuikerde koffie (Serkerli). In de Turkse keuken wordt pittig gekruid eten gekookt en vooral de kebab (van lamsvlees) is een delicatesse. Wij in Nederland kennen de kebab meer als snack, maar de Turken eten het als avondeten. De Turken eten net als de Grieken vaak ‘Mezze’, wat kleine gerechtjes betekent. Wanneer je de gastheer vraagt om verschillende Turkse Mezze te serveren, krijg je een heerlijke maaltijd.

Efes en Tekel zijn de Turkse bieren. Wanneer je een fles wijn wilt kopen kun je het beste gaan voor Doloca Riesling, Karmen of de Yakut. Verwacht geen Franse kwaliteit…

Jachten

Voor Turkije is het lastig om een specifiek kenmerk qua jachten te geven. De meest standaard jachten hebben ze er veel, de vloot is daarin behoorlijk compleet. Echter geen jacht waar ze zich mee onderscheiden.

 

Wil je meer weten over zeilen in Turkije? Neem dan nu contact op en wij zullen met jou je wensen en de mogelijkheden voor het zeilen in Turkije doornemen. Zo maken wij een zeilreis helemaal op maat voor jou en je reisgezelschap.

Like ons!

Wacht niet.
Begin met genieten.

Boek nu!


Wij zeilen!
Neem contact met ons op

info@bqyachting.com
Duinrugstraat 47 1361 BD Almere
036 8483 482