Vaargebieden

Griekenland

Waarom zeilen in Griekenland? Natuurlijk kent iedereen Griekenland van het mooie weer, de Griekse taverna’s en de vele eilanden die dit land zeer geschikt maken voor een zeilvakantie. Maar er zijn nog meer redenen om júist in Griekenland te gaan zeilen.

De jachten worden in Griekenland erg goed onderhouden. Je zou het niet meteen van de Grieken verwachten - want op straat is het niet altijd netjes - maar met de jachten gaan ze zeer zorgvuldig om. Bijna altijd doet de eigenaar van het jacht de check-in. Dit duurt meestal wel meer dan een uur, maar daarna ken je het schip net zo goed als de eigenaar, en dat is ook precies zijn doel. Hij zorgt ervoor dat er niks overgeslagen wordt en dat jij genoeg vragen kunt stellen over zijn jacht. Mist er toch ergens iets tijdens de check-in? De eigenaar gaat er meteen achteraan en zorgt dat het geregeld wordt.

De havens in Griekenland zijn erg knus. Meestal bestaat een kade uit een betonnen pier waar je het jacht met de spiegel naartoe legt, en daar tegenover ligt je eigen anker. Deze havens bieden geen sanitaire voorzieningen, maar omdat je alles aan boord van je jacht hebt, is dat eigenlijk ook niet nodig. Het voordeel hiervan is dat er ook bijna geen havengelden betaald hoeven te worden. Wanneer je €4,- per zeiljacht per nacht aanhoudt, houd je aan het einde van de week nog geld over voor een ijsje. Wil je meer lezen over de verschillende vaargebieden in Griekenland om uit te zoeken wat het beste bij jouw vakantie past? Wanneer er bij onderstaande vaargebieden niet voldoende informatie staat voor jou, neem dan gerust contact op!

Vaargebieden in Griekenland
Volg ons!

@bqyachting

Like ons!

Wacht niet.
Begin met genieten.

Boek nu!


Wij zeilen!
Neem contact met ons op

info@bqyachting.com
Duinrugstraat 47 1361 BD Almere
036 8483 482