Griekenland

Zeilen in de Argolische Golf


De Argolische Golf ligt ten zuiden van de Saronische Golf, nog onder de Golf van Hydra. Het enige bewoonde en grootste eiland in dit gebied is Spetses. Wel zijn er nog een paar kleinere, onbewoonde eilanden, maar een stuk minder dan in de Saronische Golf. De Peloponnesos speelt hier de hoofdrol met vele leuke havens. Porto Heli, Koiladhia, Nafplion, Astros, Leonidio (Plaka), Yerakas en Monemvasia zijn allemaal opties die tot de Argolische Golf behoren. Een echte starthaven of een luchthaven is er niet in dit gebied, maar wanneer je vanuit Athene gaat zeilen en je hebt twee weken, dan is dit - in combinatie met de Saronische Golf en de Golf van Hydra - een perfect zeilgebied.


In de zomermaanden zijn de havens vol en gezellig, maar op het water merk je weinig van de drukte. Buiten het hoogseizoen is er in alle havens voldoende plek om aan te meren, ook al zijn de meeste havens niet zo groot. De Argolische Golf heeft grote verschillen in zijn havens. Van kleine, knusse havens (zoals Plaka en Astros) tot grote havens met veel reuring en leven (Zoals Porto Heli en Nafplion). Ook zijn er voldoende baaien waar je lekker voor anker kunt voor de lunch of voor de nacht.


De windrichting in de Argolische Golf is overwegend noordoost. Hoe meer zuidelijk je gaat hoe harder het kan waaien. Dit komt doordat je dan meer aan open zee zit en de wind een behoorlijke ‘aanloop’ kan hebben. Door de bergen op de Peloponnesos is het erg lastig om juiste voorspellingen te maken, dus houd daar rekening mee en vertrouw nooit volledig op het weerbericht.

Benieuwd hoe een route door dit gebied eruit kan zien?
voorbeeldroute Argolische golf

Volg ons!

@bqyachting

Like ons!

Wacht niet.
Begin met genieten.

Boek nu!


Wij zeilen!
Neem contact met ons op

info@bqyachting.com
Duinrugstraat 47 1361 BD Almere
036 8483 482