Griekenland

Zeilen in de Saronische Golf en de Golf van Hydra


De Saronische Golf is de zee die in de kom onder Athene ligt. De eilanden Aegina, Angistri, Poros en Salamina zijn de bewoonde eilanden in dit gebied en daarnaast zijn er nog tal van onbewoonde, kleinere eilandjes. Op het vasteland van de Peloponnesos zijn plekken als Vathi, Epidavros en Korfos leuke bestemmingen om naartoe te varen. Aan de zuidkant loopt de Saronische Golf over in de Golf van Hydra, maar ook dit wordt vaak nog beschouwd als de Saronische Golf. In dit gebied liggen de eilanden Hydra en Dhokos. Die laatste is onbewoond, maar een prachtige plek om voor anker te overnachten.


In de zomermaanden vaart er een behoorlijk aantal grote flottieljes rond, wat de havens vol en gezellig maakt. Soms moet je daardoor wel een beetje creatief zijn om een plekje te vinden/creëren. Er zijn namelijk zo goed als nergens havenautoriteiten aanwezig om je hiermee te helpen. Iedereen zoekt zelf de plekjes die voor hun jacht geschikt zijn en na een beetje passen en meten vindt meestal iedereen wel een prima plekje. Buiten het hoofdseizoen is het een stuk rustiger en is er vrijwel altijd een plek aan de kade te vinden.

De Saronische Golf heeft vele verschillende havens. Grote boulevards rond het dorp, kleine vissershaventjes, mooie baaien om voor anker te gaan en alles daartussenin. Wanneer je een week gaat zeilen, is dit gebied perfect om je elke dag iets nieuws te laten beleven. Ga je langer zeilen, dan kun je via de Golf van Hydra naar de Argolische Golf varen om zo een langere tocht te maken.


De windrichting is overwegend noordoost maar deze is niet erg constant. In een week kan het goed zijn dat je geen twee dagen dezelfde wind hebt, wat het qua zeilen erg leuk maakt. Bijna nooit een hele week geen wind en bijna nooit een hele week harde wind. Het gebied blijft over het algemeen vrij van de Meltemi - een sterke, aanhoudende wind in de Egeïsche Zee, die met name op de Cyclades en Dodecanesos voor onrust zorgt.

Benieuwd hoe een route door dit gebied eruit kan zien?

voorbeeldroute saronische golf

Volg ons!

@bqyachting

Like ons!

Wacht niet.
Begin met genieten.

Boek nu!


Wij zeilen!
Neem contact met ons op

info@bqyachting.com
Duinrugstraat 47 1361 BD Almere
036 8483 482