BQYachting in Kroatië

Vaargebieden in Kroatië

Kroatië is een land met eindeloos veel eilandjes. De natuur is erg mooi en het water kraakhelder en vol met vis. Een echte topbestemming voor je zeilvakantie! Wanneer je interesse hebt in een zeilvakantie in Kroatië op je eigen jacht, in een flottielje is of als meezeiler, neem dan gerust contact met ons op.

Zeilvakantie in Kroatië


Kroatië is een zeer aantrekkelijk land voor de zeilliefhebber. Het is het land van de duizend eilanden. Een helder blauwe zee met prachtige stranden en vele bezienswaardigheden maken het land bij uitstek geschikt voor een avontuurlijke zeilreis. Vanaf begin april loopt de temperatuur van zo’n 18 °C op naar ongeveer 22 °C in mei. In de zomermaanden is het aan de kust van Kroatië tegen de 30 °C, met veel zonuren per dag. In het naseizoen liggen de temperaturen tussen de 20 en 26 °C. In de middag is de wind meestal 4 à 5 Beaufort.Zeilen in Kroatië, de Dalmatische eilanden

De noord-Dalmatische eilanden

De noord-Dalmatische eilanden
Dat zijn de eilanden voor de kust van midden Kroatië. Het zijn langgerekte vaak kleine eilanden die als een soort bergruggen voor de kust ter hoogte van de steden Zadar, Biograd en Sibenik liggen. Eeuwenlang zijn de bomen op deze eilanden gekapt voor de scheepsbouw waardoor nu de wind vrij spel heeft en dit als effect een een uitzonderlijk landschap oplevert. Vooral op de kleine eilanden steken ruige witte rotsen schitterend af tegen het blauwe water. De grotere groene eilanden Pasman, Dugi Otok, Ugljan en Murter wisselen we af met kleine onbewoonde baaien of de vrolijke steden op het vaste land. Wat we vooral niet mogen missen is het nationale park ‘de Kornaten’.

De midden – Dalmatische eilanden

Voor de kust van split liggen de midden-Dalmatische eilanden Brac, Hvar, Silta en Vis. Brac onderscheid zich door een mediterraan landschap met pijnbomen en steile kliffen! Hvar wordt het Madeira van Kroatië genoemd. Een subtropische vegetatie laat Hvar vooral in het voorjaar geuren als een kruidentuin. Solta en Vis zijn kleiner en verschoond gebleven van massatoerisme, enkel op Solta vind je tijdens het weekend veel inwoners van Split die hier komen verpozen. Vis staat dan weer voornamelijk bekend voor zijn wijngaarden die de Vugava en Plavac wijnen voortbrengen. Ets ten noorden van split ligt Sibenik, hier kan je landinwaarts de rivier opvaren totdat de watervallen je verdere tocht belemmeren. Een fantastische afwisseling op het zeilen tussen de kusteilanden.

De zuid – Dalmatische eilanden

Dit is een eilandengroep die gevormd wordt door de eilanden Korcula, Mljet en nog wat kleinere eilanden vlak voor het schiereiland Peljesac. Korcula is zeer groen en dichtbebost, met kloven, verlaten strandjes, kleine dorpjes en een middeleeuws stadje. Ook Mljet is zeer groen, ongeveer de helft van het eiland wordt ingenomen door een nationaal park.Naast de temperatuur en vaarmogelijkheden is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat voor soort zeiljachten er in Kroatië liggen. Van de grootste merken (Bavaria, Beneteau, Jeanneau, Elan, Hanse en Dufour) is het wel bekend dat deze in veel havens te huren zijn, oud of nieuw. In Kroatie is er echter van Beneteau First ook een grote vloot. Dit zijn zeer sportieve zeilers en kunnen je zeilvakantie zo een actief karakter geven!

Wil je meer weten over zeilen in Kroatië? Neem dan nu contact op en wij zullen met jou je wensen en de mogelijkheden voor het zeilen in Kroatië doornemen. Zo maken wij een zeilreis helemaal op maat voor jou en je reisgezelschap.

Volg ons!

@bqyachting

Like ons!

Wacht niet.
Begin met genieten.

Boek nu!


Wij zeilen!
Neem contact met ons op

info@bqyachting.com
Duinrugstraat 47 1361 BD Almere
036 8483 482